Stationär läcksökning

Akustisk läcksökning

Akustisk läcksökning är en avancerad läcksökningsteknik som används för att identifiera och lokalisera gasläckor inom industriella tillämpningar. En av de ledande produkterna inom detta område är Distran Ultra Pro, en handhållen ultraljudskamera som är speciellt utformad för att detektera läckor i gasform. Denna teknik använder sig av ultraljudsvågor som genereras när gas flyr ut genom små öppningar under tryck, vilket är en effektiv metod för att snabbt lokalisera läckkällor utan att behöva komma i direktkontakt med gasen.

Tekniska funktioner hos Distran Ultra Pro 

Distran Ultra Pro är utrustad med 124 integrerade mikrofoner som fångar upp ultraljudssignaler och använder dessa för att skapa en bild av läckans plats. Detta gör det möjligt att från säkert avstånd, och med stor precision, identifiera var läckan befinner sig. Kamerans inbyggda programvara, Audalytics, tillåter användare att skapa detaljerade rapporter som inkluderar bilder och videor från inspektionen, vilket underlättar delning av information och snabb åtgärd. 

Fördelar med ultraljudstekniken 

Ultra Pro kan identifiera läckor av alla typer av gaser, inklusive luft och vakuum, och fungerar även i bullriga miljöer tack vare dess förmåga att filtrera bort ovidkommande ljud. En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos denna enhet är dess förmåga att detektera och kvantifiera läckage i realtid, vilket ger värdefull information för att prioritera underhållsarbeten och beräkna potentiella kostnader associerade med läckage. 

ATEX-certifiering och användning i farliga miljöer 

Ultra Pro har även godkänts för användning i potentiellt explosiva miljöer (ATEX-certifierad), vilket gör den idealisk för användning i olje- och gasindustrin, kemiska anläggningar och kraftverk. Dess robusta design och integrerade LED-belysning gör den också lämplig för användning i svåråtkomliga och mörka områden. 

Shopping Basket

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen