Stationär läcksökning

Brug af gasser i industrien 

Gas bruges i en række industrier til flere formål, fra energiproduktion til materialehåndtering. Denne anvendelse spænder fra brændstof- og varmeproduktion til kemisk fremstilling og fødevareforarbejdning. Gassernes alsidighed og egenskaber gør dem uundværlige i industrien. 

Energiproduktion 

I energisektoren bruges gasser som naturgas og biogas til at producere el og varme. Disse gasser er brændstoffer til kraftværker og bruges til at drive dampgeneratorer og turbiner. 

Metallurgi  

I metallurgi er gasser som oxygen, nitrogen og brint nødvendige for at håndtere og producere metaller. Ilt bruges ofte til at øge forbrændingen ved smeltning af metaller, og nitrogen bruges til at beskytte metaller mod oxidation. Brint er vigtigt for at reducere jernmalm til jern. 

Kemisk industri  

Gasser som oxygen, nitrogen og brint er essentielle i kemisk produktion. Ilt bruges som oxidationsmiddel i kemiske processer. Nitrogen bruges til at forhindre uønskede kemiske reaktioner eller til at skabe en inert atmosfære. Brint er et råmateriale til flere kemiske processer, herunder produktion af ammoniak og petrokemikalier. 

Fødevareindustrien 

I fødevareproduktionen bruges gasser til køling, konservering og emballering. Kuldioxid og nitrogen bruges til at forlænge fødevarernes holdbarhed ved at skabe en kontrolleret atmosfære i emballagen. 

Miljøbeskyttelse 

Gasser bruges også i miljøindustrien til luft- og vandrensning. Ozon bruges til vandrensning, mens kulfiltre bruger aktivt kul til at filtrere og fjerne forurenende stoffer fra luften. 

 Hvorfor er der brug for kalibreringsgasser? 

Kalibreringsgasser er nødvendige for at sikre, at gasmåleinstrumenter er korrekt kalibreret og giver nøjagtige aflæsninger. Her er nogle grunde til, at kalibreringsgasser er vigtige: 

Nøjagtig måling 

For at opnå pålidelige og nøjagtige målinger skal gasdetektorer og måleapparater kalibreres regelmæssigt med kendte gasser. Dette sikrer, at instrumenterne giver nøjagtige aflæsninger af gasniveauer. 

Sikkerhed og pålidelighed 

I industrier, der involverer farlige gasser, kemikalier eller arbejdspladser med potentiel eksponering for gaslækager, er det afgørende, at gasdetektorer og måleudstyr er korrekt kalibreret for at sikre arbejdernes sikkerhed. 

Overholdelse af regler og standarder  

Mange industrier er underlagt regler og standarder, der kræver, at gasmåleinstrumenter skal kalibreres korrekt. Dette er særligt vigtigt i sektorer som miljøbeskyttelse, procesindustri og arbejdsmiljøer, hvor strenge retningslinjer for gaseksponering følges. 

Forebyggende vedligeholdelse 

Ved regelmæssigt at kalibrere gasmåleinstrumenter, mulige afvigelser eller unøjagtigheder i instrumenternes ydeevne kan påvises. Dette gør det muligt at løse problemer på et tidligt tidspunkt, før de kan påvirke nøjagtigheden af ​​målingerne.

Overordnet set er brugen af ​​kalibreringsgasser afgørende for at sikre, at gasmåleinstrumenter fungerer korrekt og giver pålidelige målinger, hvilket igen er afgørende for at sikre sikkerheden og overholde branchespecifikke standarder og regler. 

Indkøbskurv

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen