ATEX og mærkning af instrumenter

ATEX står for Atmosphére Explosible og omhandler klassificering af potentielt eksplosive områder og CE-mærkning af udstyr 2014/34/EU EN 60079.

ATEX-klassificerede instrumenter er fremstillet for at forhindre eksplosive atmosfærer i at opstå og for at eliminere alle typer antændelseskilder såsom elektriske gnister, lysbuer, varme overflader, mekanisk genererede gnister og statisk elektricitet.

En eksplosiv atmosfære er en blanding under atmosfæriske forhold af luft og brændbare stoffer i form af gas, damp, tåge eller brændbart støv, hvori forbrændingen efter antændelse spredes gennem den ubrændte blanding.

Et potentielt eksplosivt område er et område, hvor en eksplosiv blanding bestående af gas, damp, tåge eller støv sammen med luft er til stede. Farlige områder er opdelt i zoner afhængigt af hyppigheden og varigheden af ​​en eksplosiv atmosfære.

ZON 0

Farligt område, hvor en eksplosiv blanding bestående af gas, damp eller tåge i luft konstant eller i lang tid er til stede. Meget høj risiko.

ZON 1

Farligt område, hvor en eksplosiv blanding bestående af gas, damp eller tåge i luft forventes at forekomme under håndtering. Høj risiko.

ZON 2

Farligt område, hvor en eksplosiv blanding bestående af gas, damp eller tåge i luft ikke forventes at forekomme under normal håndtering. Hvis det sker, er det kun sjældent og kortvarigt. Lille risiko.

CE-mærkning (direktiv 94/9/EF) af instrumenter til brug i potentielt eksplosive atmosfærer, og billedet nedenfor forklarer, hvad dit instrument er beregnet til:

Markning EX utrustning e1471439318835
ATEX og mærkning af instrumenter 2
Indkøbskurv

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen