AGA OXYSENSOR™-precis bestämning av syrehalt

Nyhet

Extraktiv mätning för precis bestämning av syrehalt

Oxysensor Stationär Oxysensor Portabel
Bestämning av syrehalt i olika atmosfärtyper är i många fall en krävande uppgift. De instrument som mäter syrekoncentrationen måste uppfylla högt ställda kvalitetskrav. AGA:s syresond för extraktiv mätning, OXYSENSOR, kombinerar senaste teknologi med höga kvalitetskrav. Med stort mätintervall från bråkdelar av ppm till mätningar i området lämpar sig instrumentet för ett brett spann av processer, allt från värmebehandling till livsmedel.

Mättekniken i OXYSENSOR är baserad på lamdasondsteknik. Det är den senaste tekniken för bränslekontroll inom fordonsindustrin och därigenom säkerställs höga kvalitetskrav till en rimlig kostnadsnivå. En lamdasond består typiskt av en sensor (lambdasond), en värmare (typisk sondtemperatur ca 700 C) och elektronik för temperaturreglering samt signalbehandling (den spänning, mV, som genereras vid syremätningen). En sensor är en komponent där en fysisk/kemisk förändring översätts till en elektrisk signal. Det sker t.ex. i ett termoelement där en spänning (mV) omräknas till en temperatur eller hos en syresond där en elektromotorisk kraft, EMK (mV), omräknas till en syrekoncentration.

Mätprincipen och sensorkvaliteten innebär att OXYSENSOR är lämplig för kontinuerlig mätning med bibehållen lång livslängd. En bra egenkonvektion säkerställer också att ingen risk för explosiva gasnivåer föreligger vid ett inre läckage i syresonden. OXYSENSOR har en kappsling i rostfritt stål och noggrant utvalda och gasanpassade komponenter och kopplingar.

Till produkt…

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies och GDPR. mer information

Dina cookies inställningar för denna webbplats är satt till "tillåt cookies" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta. Information om vår policy för personuppgifter enligt dataskyddsförordningen finns att läsa här GDPR

Stäng